• Кадър NOVA

„Пожелавам на проф. Докова единствено здраве”, каза в предаването „Здравей, България” по NOVA Кезим Медев, студент в УНСС.

Миналата седмица той съобщи в медиите, че в УНСС преподавател е написал тройки и четворки без студентите да са писали по темите. След това той беше наказан за това от ректора. А в предаването „Събуди се”  Соня Докова каза, че „Господ ще го накаже” за стореното.

„С мен се свързаха много студенти и преподаватели – някои ме подкрепят, други не. Аз не смогвам да отговоря на всички. С мен се свързват и преподаватели, които не оценяват добре начина,по който действа техния колега преподавател”, добави той.

Дали е мислил да учи в чужбина, Кезим отговори, че е мислил, но финансовите условия са тежки. „Не съжалявам, че съм останал тук и се гордея с университета си. Аз съм активен, в студентски съвет съм. През последните две  години съм работил за името на универстита и не искам да опетнявам неговото име.”

Медев обясни, че ще остане в България, независимо в кой универститет. Не съжалявам, че съм постъпил чисто човешки, но съжалявам, че си докарахвсичките тези проблеми. 

По думите му не е лесно да се завърши УНСС, както се коментира в обществото. „Аз уча и ако не съм подготвен за даден изпит, не мога да го взема”, каза той.

„Искам да работя за добрия имидж на университета”, категоричен е Кезим.

Засега младото момче не си представя да се занимава с политика. „Сега мисля само за завършването си. След това мисля да се занимавам с нещо мое”, добави той.

Казим Медев обясни още, че заедно с други студенти инициират кръгла маса, писали са и до МОН, за да говорят по ясни, очевадни проблеми в образованието и да бъдат в основата на някои промени.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно