Светът изглежда пълен хаос, но в него има много закономерности, затова казваме, че нищо не е случайно. Разказваме 16 иронични истории за невероятни съвпадения, в които е малко трудно да повярва човек, но независимо от това те са се случили.

1. Абсолютно идентични близнаци
Двама близнаци се родили в Охайо и били разделени при раждането им. Те не знаели за съществуването си един за друг, но и двамата били кръстени Джеймс. И двамата станали офицери в полицията, и двамата се оженили за жени на име Линда. Родили им се синове. Единият близнак кръстил сина си Джеймс Алън, другият също кръстил сина си Джеймс Алън. Развели се и се оженили повторно - пак за жени с еднакви имена, този път Бети. И двамата имали кучета на име Той. 

2. Като по книга
Едгар По написал книгата "Повест за приключенията на Артър Гордън Пим", в която разказва за четирима пострадали при корабокрушение, които плавали на сал по течението няколко дни и накрая изяли юнгата, който се казвал Ричард Паркър. След издаването на книгата, през 1884 г. кораб на име "Резеда" потънал, спасили се само четирима души. Бедствали на сал и изяли юнгата, който също се казвал Ричард Паркър. 

 3. "Това е моята книга"
Американската писателка Ан Периш се разхождала с мъжа си по улиците на Париж и се натъкнала на книжарница, на чиято витрина стояла книгата за Джек Фрост (б.а. - Леденият Джек). Писателката споделила на мъжа си, че когато била дете, тя много обичала своята книга за Джек Фрост. Влезли в книжарничката и когато мъжът взел в ръце книгата и я отворил, видял надпис на вътрешната страна на корицата: "Ан Периш, Уебър стрийт 209, Колорадо".

4. Кралят и собственикът на ресторант
Веднъж кралят на Италия Умберто Първи влязъл в малък ресторант. Там научил, че и той, и собственикът на ресторанта са се родили в един и същи ден, в един и същи град и че двамата са женени за съпруги на име Маргарита. На 29 юли 1900 г. докладвали на краля, че собственикът на ресторантчето е бил застрелян на улицата. В същия ден бил убит и Умберто Първи. 

5. Началото и краят на Рим
Основателят на Рим се казвал Ромул. Първият император на Рим е бил Август. Последният император на Рим се наричал Ромул Август. 

6. Смъртта може да дойде във всеки момент
49-годишният южноафрикански астроном Дани дю Тюа изнасял лекция за това, че смъртта може да настъпи във всеки момент. След като завършил лекцията, той извадил ментов бонбон и го сложил в устата си. Няколко минути по-късно той умрял от задавяне.

7. Просто среща
През 1895 г. в целия американски щат Охайо имало само 2 коли и ге се сблскали една в друга. 

8. Предсказанието на Марк Твен
Мрак Твен се родил през 1835 г., когато се появила Халеевата комета. През 1909 г. писателят заявил, че той ще си отиде от света заедно с Халеевата комета, когато тя се появи следващата година. И наистина, Марк Твен починал през 1910 г. в деня на нейната поява.

9. Като по часовник
В началото на 1930-те години Йосиф Фиглок вървял по улицата, когато от един прозорец паднало дете и се приземило точно върху рамената му. Никой от двамата не пострадал. Година по-късно същото това дете отново паднало върху рамената на Йосиф на същото място. 

10. Маскировка на маскировките
По време на Първата световна война Британия преработила пътническия кораб "Кармания" в боен. После съдът бил маскиран като германски пътнически лайнер "Трафалгар". На 14 септември 1914 г. съдът потънал до преговете на Бразилия. Това бил истинският "Трафалгар", който немците маскирали като "Кармания". 

11. Автомобил оракул
Колата на австрийския ерцхерцог Франц Фердинанд, в който той бил убит, имал номера "АIII118". Първата световна война завършила на 11-11-18.   

12. Заточен в Байконур 
През 1848 г. руският помещик Никифор Никитин бил заточен заради "скандални изказвания за полет до Луната" не някъде другаде, а в Байконур, където сега се намира първият в света и най-голям космодрум. 

13. Дядото не знаел
През 1944 г. английският вестник Дейли телеграф отпечетал кръстословица, която вдигнала на крак държавното разузнаване за изтичане на информация. Кръстословицата се състояла от кодовите названия на секретна операция - базиране на войска в Нормандия. Авторът на кръстословицата се оказал стар учител, който изобщо не бил чувал за такава военна операция. 

14. Титаник
По време на излъчването на филма "Титаник" по английска телевизия, върху къщата на едно семейство паднал голям леден метеорит.

15. Името му е Хю Уилямс
На 5 декември 1664 г. в крайбрежните води на Уелс потънал пътнически кораб. Загинали всички, освен един мъж на име Хю Уилямс. На същата дата след 121 години в същите води потънал друг съд. Невероятно, но единственият оцелял отново се казвал Хю Уилямс. Пак на 5 декември, но вече 1860 г. на това място се разбила рибарска шхуна. Единственият оцелял рибар се казвал Хю Уилямс. И как да не повярваш в свръестественото провидение?

16. Плодородната каса 
В английското графство Чешир има с номер 15. Всички касиерки не успяват да поработят и две седмици, защото забременяват. Усехите на въпросната каса са 30 деца от 24 забременели жени. 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно