"Хеликон" пуска увлекателни пътеводители за туристите, които пътуват

16:37, 18 юни 17 / Любопитно 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фокусът в книжарница “Хеликон” пада върху две книги “50 места, които да посетите в България”. Те са намалени от 36 лв. на 12 лв. за двете книги. Това заяви Виктория Алберт от книжарница "Хеликон", предаде  БГНЕС.

Двете книги са много подходящи за отпускарския сезон. Вече е лято, топло е и всеки е тръгнал на път и си прави планове за почивка. "Хеликон" пуска книгите на промоция за тези, които обичат да пътуват, обясни Алберт.

Изданията са красиво оформени с хубави снимки и много добре описани места в България, които да посетим. Книжките са тип “пътеводител”, а всяко място е подбрано, според различните интереси на пътуващите читатели.

Според Алберт хората, които пътуват - без значение по работа или за удоволствие, задължително търсят красиви пътеводители. "Такива, които са с много хубави снимки и добри описания, както и исторически елементи. Да се описва какво събитие се е случило там, кой известен човек е роден", добавя тя.

Читателите държат на качеството на книгите и особено на пътеводителите, което е свидетелство за високи критерии и култура, споделя още своите наблюдения Виктория Алберт.

В отпускарския сезон, традиционно хората предпочитат повече “чиклит” (дамска проза) и леките трилъри. Най-общо книги, които стават за четене на плажа - нещо, което да се чете бързо, да е увлекателно, да не е тежкото писане на класиците - Никълъс Спаркс, Джон Гришам, автори, които се четат лесно и бързо, така че да не затормозяват съзнанието на хората, така че да могат да си почиват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама