Пол Макартни става днес на 75 години

02:09, 18 юни 17 / Любопитно 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият бийтълс, композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол Макартни днес празнува юбилей – навършва 75 години.

По този повод кралица Елизабет Втора ще награди сър Пол с орден, който могат да притежават само 65 души, едновременно живеещи на планетата ни. Причината за тази чест е, че Пол Макартни е един от най-полярните хора в света, истинска „свещена крава“ на музикалния свят и една от най-значимите личности на ХХ век. Това съобщи ТАСС.

С какво може да се обясни тази популярност? Сигурно с удивителния синтез на два момента в творчеството му: високото качество на композираните и изпяти от него песни и поразителната им достъпност за масовия потребител. Тук действа същият принцип както и при Моцарт – всичко гениално изглежда просто. Необикновената мелодичност на Макартни създава усещането за необикновена лекота и именно простота, както е в толкова известна на всички песен "Yesterday" (1965). Тя бе призната от редица меродавни ценители за най-добрата поп-композиция, радваща се на рекорден брой кавъри в музикалната история – над 2200.

Освен това Макартни не остана „музеен експонат“ след разпада на The Beatles, а продължи да се развива и направи най-успешната солова кариера от прословутата ливърпулска четворка. Това може да се обясни с факта, че той беше няколко глави над тях именно като музикант. 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама