Половин век по-късно Йоко Оно получава признание като съавтор на „Imagine“

11:54, 16 юни 17 / Любопитно 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо половин век, след като „Imagine“ на Джон Ленън излиза на бял свят, неговата вдовица и творчески партньор Йоко Оно ще получи признание за участието си в написването на култовата песен, като бъде вписана като неин съавтор. Това предаде БГНЕС.

Съобщението беше направено по време на галавечеря на Националната асоциация на издателите на музика в Ню Йорк, на която произведението от 1971 г. беше обявено за песен на века.

По време на церемонията беше излъчено и интервю на самия Ленън пред Би Би Си от 1980 г., малко преди да бъде убит, в което казва, че „Imagine“ отчасти е била вдъхновена от текстове на Йоко Оно от нейната концептуална книга „Grapefruit“. „Imagine“ трябва да бъде призната като песен на Ленън и Оно. Ако беше друг, а не съпругата ми, щях да му дам това признание“, казва самият Ленън.

По-късно синът на двойката Шон, който заедно с майка си прие отличието за песен на века, написа във „Фейсбук“, че това е било „най-гордият ден“ от живота му.

По време на церемонията музикалната легенда Пати Смит и нейната дъщеря Джеси Смит изпълниха „Imagine“.

Йоко Оно, която вече е получила световно признание като авангарден артист, когато се запознава с Ленън, работи по много проекти заедно с него и след смъртта му се труди да запази наследството му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама