Стивън Кинг: Това, което прави Тръмп, е по-страшно от описаното в книгите ми

10:48, 16 юни 17 / Любопитно 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Президентът Тръмп е като импулсивен и избухлив 15-годишен тинейджър с разрешение да управлява 18-колесен камион”, написа Кинг в „Туитър”, цитиран от БГНЕС.

 

 

По-рано писателят отговори на публикация на Джоан Роулинг, която се интересуваше каква, според него, е степента на лудост на ставащото в САЩ по скалата на Ани Уликс (героиня на Кинг от романа „Мизъри”). „Е, аз не съм най-големият почитател на Тръмп, така че не мога да кажа за Ани Уилкс. Струва ми се, че у него по-скоро има нещо от дименторите”.

Кинг съобщи, че президентът Тръмп го е включил в своя „черен списък” и той вече не може да чете съобщенията на държавния глава в „Туитър”.

През май 2016 Кинг се включи в онлайн петиция срещу кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ. А през май т. г. заяви, че достъпът на Тръмп до ядреното копче е по-страшен от коя да е негова хорър книга.

Дименторите са отмъстителни същества от приказния свят на Хари Потър – високи и без очи. Имат само уста, с която използват най-страшното си оръжие – целувката на диментора. Чрез нея дименторът изсмуква душата на жертвата си през устата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама