Долче и Габана поскаха бойкот на Dolce & Gabbana

07:22, 16 юни 17 / Любопитно 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дизайнерите на италианската модна къща „Долче и Габана” (Dolce & Gabbana) Доменико Долче и Стефано Габана на шега призоваха клиентите си към бойкот, съобщи БГНЕС.

Повод за това станаха изказвания на критици, които демонстрираха недоволство, че на страниците на марката в социалните мрежи често се появява снимката на жената на президента на САЩ – Мелания Тръмп с фирмените им облекла.

В отговор дизайнерите пуснаха колекция тениски с призив да бъде игнорирана продукцията им. Освен това в „Инстаграм” се появиха и снимки с постановка на протестни акции.

„Долче и Габана” е основана през 1985 година. Първият бутик на марката е открит през 1986 година в Милано. Марката е специализирана в производството на дрехи, аксесоари, парфюмерия и козметика. Сред известните поклонници на бренда са Мадона, Стинг, Кайли Миноуг, Моника Белучи, Наоми Кембъл и други.

Разколът в модния свят се случи още преди официалното встъпване в длъжност на Доналд Тръмп като президент на САЩ. Някои от моделиерите категорично отказваха да облекат първата дама, а други просто го направиха. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама