Икер Касияс: Буфон заслужава да спечели Шампионска лига

13:25, 30 май 17 / Спорт 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият вратар на Реал Мадрид Икер Касияс смята, че Джанлуиджи Буфон заслужава да спечели Шампионска лига.

„Ако съперник не беше Реал, бих искал с цялото си сърце Буфон да спечели Шампионска лига, защото той го заслужава. Очевидно е, че подкрепям Реал, но кариерата на Буфон не трябва да приключва, без да е спечелил и този трофей. Той е спечелил почти всичко, като му остава единствено тази купа", заяви испанецът.

"Той направи страхотен сезон, а сега е и на финал, което е нещо положително за по-възрастните вратари като Петер Чех и мен. Той показа и доказа, че още можеш да си на такова високо ниво и да бъдеш конкурентен, независимо от възрастта си. Има вероятност той да спечели Златната топка, но това е много трудно, особено за вратар", допълни 36-годишният страж.

"Ювентус винаги е бил силен в отбрана, но сега играят и невероятно в атака. Бих казал, че срещата е 50 на 50", изрази мнението си той, относно финалната битка между двата гранда.

Стражът на Старата госпожа е спечелил многобройни купи в цялата си легендарна кариера, но единственото което му липсва е именно трофей от Шампионска лига. 39-годишният вратар губи финалите през 2003 и 2009 г., като лично той сподели, че се надява от третия път да успее да спечели титлата от най-престижния клубен турнир. Финалната битка между Ювентус и Реал Мадрид ще се проведе на 3 юни в Кардиф.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама