Вучич: Ще избера премиер измежду три кандидатури

12:29, 30 май 17 / Свят 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новоизбраният президент на Сърбия Александър Вучич, който встъпва в длъжност утре, заяви по телевизионния канал Pink, че е свел до три имената, измежду които ще избере следващия министър-председател. Предаде БГНЕС.

„Един от вариантите е някой от Сръбската прогресивна партия (управляващата партия в страната, чийто лидер е Вучич, бел. ред.). Друг вариант – Социалистическата партия на Сърбия, съответно, това е Ивица Дачич (Дачич е лидер на социалистите), с него изградихме добри отношения на доверие и съм му благодарен за подкрепата. Възможен е и някой трети, който не е член на никоя партия. Така че, имам предвид трима кандидати”, заяви Вучич.

Вучич посочи, че окончателното му решение ще бъде обявено на 11-12 юни. По-рано той обяви, че сформирането на кабинета ще бъде завършено до 23 юни, когато ще е церемонията по встъпването в длъжност на държавния глава.

Тъй като не е ясно кого ще предпочете Вучич, сръбските медии започнаха да взимат под внимание и съобщенията на букмейкърите. Те залагат, че основен кандидат е външният министър Ивица Дачич.

Финансовият министър Душан Вуйович, който доскоро беше фаворит, сега изостава.

Трети е бившият правосъден министър Никола Селякович, а четвърти – министърът на държавното и местното самоуправление Ана Бърнабич. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама