Владимир Николов е новият треньор на Левски

12:05, 30 май 17 / Спорт 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Владимир Николов е новият старши треньор на ВК Левски София. Легендата и президент на клуба ще заеме мястото на Петър Шопов. Преди повече от месец Николов напусна българската федерация по волейбол и сега се е концентрирал основно върху изграждането и подготовката на отбора за предстоящия сезон. Бившият капитан на националния отбор даде първото си интервю като треньор на „сините” пред официалната страница на клуба във фейсбук. Предаде БГНЕС.

Как се стигна до решението да поемеш мъжкия отбор на Левски София?

След края на сезона анализирахме внимателно представянето на отбора и преценихме, че трябва да потърсим друга възможност за старши треньор. Петър Шопов успя да изгради една добра основа и целта е да направим следващата крачка в развитието на тези млади момчета. След като напуснах федерацията, с партньорите ми стигнахме до извода, че моментът е подходящ да разширя ангажиментите си към клуба и отговорностите за неговото развитие. Честно казано, съм доста ентусиазиран и нямам търпение да започна.

Ще успяваш ли да съчетаваш ангажиментите си като президент и старши треньор на тима?

Няма да е лесно, но чувствам, че съм част от силен екип и съм сигурен, че ще се справим.

Какво искаш да промениш в отбора?

Най-вече дисциплината – в тренировъчния процес, във физическата подготовка, в отношението към работата. Аз вярвам, че само с дисциплина може да има развитие и резултати. Другото е плод на случайност и няма как да е трайно във времето.

Ти вече беше треньор на някои от момчетата в Левски София, които участваха на европейското първенство за младежи до 20 г. Виждаш ли израстване в тях през изминалия сезон?

Да, със сигурност има израстване, но аз очаквах повече от тях. Време е те да направят прехода от момчета към мъже. Да станат по-отговорни и да си дадат сметка какви жертви трябва да направят, ако искат да станат професионалисти, каквито се търсят и в добрите европейски отбори. Вярвам, че мога да им помогна в това.

Двама от състезателите, които започнаха миналия сезон – Георги Манчев и Спас Байрев, със сигурност няма да бъдат повече в състава. Имаш ли вече яснота относно новите попълнения?

Надявам се да привлечем един или двама опитни и класни състезатели, които да помогнат за израстването на младите момчета. Те трябва да бъдат пример за тях както в залата, така и извън нея. Ще можем да споделим повече по този въпрос до края на следващия месец.

Какви цели си поставяш за първия си сезон, начело на отбора, от който и ти самият си тръгнал?

Целта пред Левски София може да бъде само една – първото място. През цялата си кариера като състезател съм се стремил само към първото място. Не виждам причина това да се променя и в ролята ми на треньор. Знам, че ще е много трудно, знам, че поне няколко отбора ще направят добри селекции и ще искат същото. Трябва да направим всичко, което зависи от нас.

Един от основните проблеми пред отбора през миналия сезон бе липсата на постоянна зала за тренировки и домакинства. Как ще бъде решен този въпрос?

Предстои да бъде подписан договор за тренировки в зала „Академик”, а домакинските срещи ще бъдат основно в „Универсиада”. Силно се надявам да се вместим максимално в графика, тъй като има и доста неспортни събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама