Рома се раздели с Лучано Спалети

10:18, 30 май 17 / Спорт 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рома официално се раздели с досегашния старши треньор на тима Лучано Спалети, чийто договорът няма да бъде подновен. Наставникът пое „джалоросите” за втори път в своята кариера през януари миналата година, заменяйки на поста Руди Гарсия. Въпреки сериозните очаквания към него, специалистът не успя да спечели трофей с Рома, а освен това си навлече и гнева на феновете, заради отношението си към живата легенда на „вълците” Франческо Тоти. Предаде БГНЕС.

Все пак през настоящия сезон Спалети помогна на тима да завърши на второ място в класирането на Серия А, което гарантира и директно класиране в групите на Шампионската лига. Очаква се до края на седмица от ръководството на римския тим да обявят името на неговия заместник, като това най-вероятно ще е Еузебио Ди Франческо, който за последно води Сасуоло.

„Искаме да изразим нашата благодарност към Лучано Спалети за усърдната му работа и огромния му принос за клуба след завръщането си тук. Под негово ръководство през този сезон тимът спечели най-много точки и реализира най-много попадения в Серия А в своята история. Желаем успехи на Лучано, заяви президентът на Рома Джеймс Палота. Този клуб не спира да се развива и ще продължим това, избирайки треньор, който споделя нашите виждания и философия и ще помогне на тима да върви напред, допълни още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама