Шулц: Европа е длъжна да се противопостави с всички сили на Тръмп

01:49, 30 май 17 / Свят 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на социалдемократическата партия в Германия (ГСДП) призова ЕС да противодейства на политиката на американския президент Доналд Тръмп и да му припомни границите, които трябва да спазва. Това заяви Шулц по време на митинг на партията му.

„Дойде времето, в което трябва да направим всичко, за да противодействаме на този човек и включително на неговата фатална логика към въоръжаване, към която ни тласка ”, каза Шулц. Той изрази още мнение, че Европа се явява най-добрата защита за демокрацията, икономиката и социалната сплотеност.

Междувременно в неделя германският канцлер Ангела Меркел заяви, че предвид разделението в редиците на Г-7, Европа трябва да разчита само на себе си.

„Отминаха дните, когато можехме да разчитаме на другите…Европа трябва да вземе съдбата си в собствени ръце, изправена пред западния алианс, разделен от „Брекзит“ и президентството на Доналд Тръмп“, заяви Меркел в явна критика към политиката на американския държавен глава. Някои германски медии, в частност печатните издания „Ди Велт” и „Билд”, дори изтълкуваха изказването на Меркел като явен знак, че Германия вече не счита САЩ за свой надежден партньор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама