Макрон и руски медии си разменят обвинения

00:13, 30 май 17 / Свят 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент обвини руски медии, че са "проводници на влияние". По време на съвместна пресконференция след срещата си с руския президент Владимир Путин, Макрон бе прекъснат от журналистка от Russia Today. Тя го обвини, че е възпрепятствал руски журналисти да отразяват предизборната му кампания. От своя страна Макрон заяви, че на двете медии действително е отказана акредитация, тъй като са разпространявали лъжи за него и неговата политика. Той обвини Russia Today и Sputnik, че са проводници на влияние. „Когато медии разпространяват обидни неистини, това вече не са журналисти, а проводници на влияние“, заяви френският президент.

Главният редактор на тв канала RT Маргарита Симонян определи обвиненията от негова страна като неоснователни. В ефира на тв канала „Русия 1“, тя се закани, че ще съди някои от приближените на Макрон, тъй като няма нито едно лъжливо съобщение на Russia Today в нито един момент. „Не съществуват никакви доказателства“, заяви тя.

Тя подчерта, че по време на кампанията RT, за разлика от водещи френски медии, се е опитала да запази баланса при отразяване на изборите. „Ние не бяхме против Макрон, просто не бяхме за него. Заради това ни заклеймиха в пропаганда“, каза тя.

Симонян отбеляза, че в съответствие с логиката на Макрон всички западни медии трябва да бъдат изгонени от Русия, тъй като те „абсолютно винаги са против Путин и винаги агитират за руската опозиция, като така се опитват да се месят в нашите избори“.

В деня на първия тур на изборите за президент във Франция на тв канала RT и на агенция „Спутник“ е отказана акредитация в предизборния щаб на Макрон. Представителят на Макрон Бенжамен Гриво обвини Sputnik и RT в кампания за неговата дискредитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама