Кръгла маса за закрилата за децата бежанци в България

19:16, 29 май 17 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският Червен кръст и Държавната агенция за закрила на детето, с подкрепата на Международната неправителствена организация „Terre des hommes”, организират на 30 май кръгла маса на тема: „Възможности за по-добра закрила за децата бежанци в България”. Това информира БГНЕС.

Инициативата цели да провокира активен диалог сред всички заинтересовани страни по отношение на наложителни промени в нормативната уредба, регламентираща системата за закрила и подобряване на грижата за децата-бежанци.

В кръглата маса ще вземат участие Офелия Кънева, председател на ДАЗД, Матайс льо Рут, представител на ВКБООН, Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България, омбудсманът Мая Манолова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, други държавни институции и неправителствени организации, както и представители на дипломатически мисии на ЕС в страната.

Участниците във форума ще споделят добри практики и проблемни аспекти от българския и европейски опит в подкрепата на непридружените и разделени малолетни и непълнолетни деца чужденци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама