Бизнесът иска насърчителни мерки за купуване на нови товарни автомобили

14:30, 29 май 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Насърчителните мерки за закупуване на нови автомобили трябва да бъдат държавна политика на всяко правителство. Идеята е, че бизнесът се стреми да закупува най-новото, но на него му трябва насърчаване. Първото насърчаване, което може да дойде е данъчното насърчаване. Принципът е замърсителят трябва да заплаща. Това заяви Георги Загоров - чл. на УС и председател на ДАФ, предаде БГНЕС.

В момента какво се получава - новият автомобил, който е екологичен, пести ресурси, защото е ефективен, който е и безопасен, плаща най-големите данъци. Това е недоразумение. Няма причина да насърчаваме закупуването на втора ръка автомобили.

Когато се говори за леки автомобили винаги се гледа и социалната част. При товарните автомобили тази социална част не стои, защото става дума за инвеститори. Социална част, която е въпреки нашата безопасност, която е въпреки конкурентоспособността ни. Никой не коментира да се противопоставят клиенти на нова техника и клиенти на втора употреба техника, те са еднакво важни. Въпросът е, че ако

стимулираме закупуването на нова техника, тези, които купуват техника втора употреба, мога да решат да купят нова, така може да се повиши цялата производителност в бранша.

Загоров заяви също, че очаква от държавата повече облекчения по отношение на пътните данъци, винетните стикери, тол-таксата, а също и създаване на зелени зони около големите градове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама