Пол Холивуд: Никога не отказвам и най-трудната работа, защото знам, че съм късметлия

13:45, 29 май 17 / Любопитно 25 1623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Знаете ли колко струва най-известният хляб във Великобритания Roquefort and Almond Sourdough Bread? 15 паунда!!! Сума, която дори и на Острова, изглежда прекалено висока. Но авторът на рецептата на хляба с рокфор и бадеми Пол Холивуд не само не може да се оплаче от липса на клиенти, но и печели славата си на най-известния пекар в Обединеното кралство.

Пол учи скулптура преди баща му, който е хлебар, да успее да го убеди да се присъедини към семейния бизнес. Така започва кариерата на Пол Холивуд, с когото могат да се похвалят луксозни хотели като „Кливдън“, „Честър Гросвенър“ и „Дорчестър“, в които той е бил главен хлебар.

Автор е на 6 книги, превърнали се в бестселъри.

Телевизионната си кариера Пол започва като съводещ през 2002 г. по каналите Carlton Food Network и Taste. Бил жури в кулинарните състезания “The Great British Bake Off“и “Bake Off”.

Собственото му телевизионно предаване „Рецептите за хляб на Пол Холивуд“ (Paul Hollywood’s Bread) се излъчва във Великобритания 2013 година.

Снимка: terra-z.com

Днес Пол Холивуд има няколко телевизионни поредици зад гърба си. В предстоящия сезон изненадата е “Градски печива с Пол Холивуд” по телевизионния канал Food Network. Ето какво разказва за себе си и новото предаване най-известният хлебар на Острова:

Въпрос: Разкажете повече за „Градски печива с Пол Холивуд“.

Пол Холивуд: Пътувахме в различни градове по целия свят, за да разберем не само кулинарните им тайни, но и културата им. Страхотно беше да посещаваме различни пекарни – аз научих толкова много неща и се заредих с идеи.

Въпрос: А как беше в Холивуд? Как се чувстваше в града, с който имате едно и също име?

Пол Холивуд: Холивуд е страхотен! Сякаш непрекъснато си участник в някой филм. Имаше толкова надписи „Холивуд“. Всъщност те бяха навсякъде. Това ме караше да се чувствам у дома си. Видяхме Вини Джонс, а докато си пиехме кафето в едно заведение влезе Алекс Кингстън.

Въпрос: Какво най-много ти хареса в Холивуд?

Пол Холивуд: Най-страхотното нещо в Холивуд са хората и тяхното отношение към храната. И техния начин на живот. Времето е фантастично. Всички са по шорти, на плажа. Слънчево е! Всеки усеща тялото си, докато в Скандинавия и Великобритания ние се увиваме като пашкули. Когато ти е студено ядеш повече и изведнъж като дойде лятото си казваш: “Понадебелял съм. Трябва да мина на диета, за да изглеждам добре на плажа. “ В Лос Анджелис нямат този проблем. Те винаги се грижат за себе си.

Въпрос: Кои други градове ще представиш в поредицата си?

Пол Холивуд: Дъблин, Палермо, Йерусалим, Сан Франциско и Кейптаун. Казано просто – трябваше да се справя с дългите самолетни полети.

Въпрос: Кое беше най-страхотното ястие, което приготви?

Пол Холивуд: Бях в Берген в Норвегия. Харесвам норвежците. Решихме да приготвим чироз. Това е вид изсушена риба треска. Видях как от 5 килограма риба стана 1 килограм. А като я опитах – страхотна е! Бях впечатлен!

Въпрос: Правиш ли все още грешки, когато готвиш?

Пол Холивуд: Винаги съм смятал, че хората се учат от грешките си. И разбира се, правя ги. Още помня как посолих хиляди донъти, като вместо захар сложих сол. Беше в началото.

Въпрос: Когато готвиш, приятелите ти опитват ли се да те критикуват?

Пол Холивуд: Не! Аз готвя добре и не ми пука какво ще кажат приятелите ми.

Въпрос: А ти какво обичаш?

Пол Холивуд: Обичам лобстер и паста.

Въпрос: А какво не обичаш?

Пол Холивуд: Овесена каша. Като бях малък майка ми веднъж ми сервира и аз я изхвърлих. Още помня усещането и винаги като се спомене овесена каша се сещам за тази случка.

Въпрос: Готвиш ли сега?

Пол Холивуд: Сега съм много зает със снимките на поредицата. В едно заведение в Лос Анджелис направих шоколадови бисквитки. Приличаха на бисквитките от детството, нещо като Орео. Научих ги да ги приготвят и им показах как се прави истински Английски чай.

Въпрос: Помагаш ли на съпругата ти Алекс в кухнята?

Пол Холивуд: Алекс е страхотна домакиня. Нямам търпение да видя какво е приготвила за вечеря.

Въпрос: Някога писвало ли ти е от готвене?

Пол Холивуд: Не!

Въпрос: Как си почиваш?

Пол Холивуд: Обичам автомобилните състезания. Дори тази година ще участвам в шампионата Le Mans във Франция. Луд съм по колите и високите скорости! Така се зареждам.

Въпрос: Трудно е да поддържаш добра форма при тези вкуснотии, които приготвяш. Как го постигаш? Спортуваш ли?

Пол Холивуд: Аз наистина се стремя да съм във форма, но за моите състезания. Там всички показатели трябва да са ти в норма.

Въпрос: Какви мейли получаваш?

Пол Холивуд: Получавам стотици мейли с молба да подпиша картички за рождени дни или Коледа. Но веднъж аз помолих Даниел Крейг да подпише картичка за жена ми.

Въпрос: Какво е да си толкова известен?

Пол Холивуд: Понякога се ощипвам, за да разбера дали сънувам. Щастливец съм, че работя това, което обичам.

Въпрос: Когато беше малък мислил ли си, може да стигнеш до Холивуд?

Пол Холивуд: Не! Да имаш моя късмет е удивително! Никога не отказвам и най-трудната работа, защото знам, че съм късметлия.

Всеки петък от 21:00 по Food Network Пол Холивуд се завръща с вкусни рецепти, но този път, за да открие и представи изкушенията в различни градове по света.

В популярната поредица “Градски печива с Пол Холивуд” той пътува в търсене на строго пазени сладкарски тайни, среща се с най-добрите пекари, за да допълни кулинарното си образование и за да ги представи на зрителите си.

Присъединете се към Пол в пътуването му от Осло до Кейптаун и по-далеч, за да откриете най-сладките изненади. От фамилни пекарни и деликатесни магазини до луксозни хотели, където от десетилетия гостите се наслаждават на уникални рецепти - това е кулинарно пътешествие, в което си заслужава да участвате.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама