Тоталният футбол на Аякс за първи път в България

10:55, 29 май 17 / Спорт 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специалисти от най-голямата футболна академия в света на Аякс за първи път ще обучават родни таланти в София, предаде БГНЕС. Това ще се случи по време на Аякс Камп София, който ще се проведе в края на лятото - от 21 до 25 август (понеделник-петък) в новоизградената база на Националния отбор по футбол в Бояна.

В кампа ще могат да се включат деца на възраст 8-12 г., които ще научат от първа ръка тайната на “тоталния футбол”, тренирайки под ръководството на легендарни футболисти и треньори от холандския клуб. Известни като създателите на голяма част от модерните идеи и добри практики за подготовката на млади играчи, Аякс пристигат в България по покана на Premier Football Management.

„Холандското училище за футбол“ идва в София с най-добрата тренировъчна програма, включваща по две занимания дневно с топ специалистите на Аякс. За младите ни таланти седмицата от 21 до 25 август ще бъде изпълнена с най-важните уроци за футболната игра, незабравими емоции и среща с вдъхновяващи футболни авторитети. Аякс Камп София ще бъде отворен за всички родители, които отблизо да следят тренировките на наследниците си. Всяко дете ще получи тренировъчна екипировка, а след края на академията, включилите се в кампа ще получат сертификат от хегемона в детско-юношеския футбол.

Аякс е един от най-великите клубове в света и е един от петте, получавали правото да задържат Европейската купа, тъй като я печелят в три поредни години – от 1971 до 1973. През 1972 година отборът постигат требъл, печелейки титлата на Ередивизие, Купата на Холандия и Европейската купа, с което се превръща в единствения тим в историята, който дублира европейската титла и в същото време грабва всички възможни трофеи. Аякс печели и купите от Шампионска Лига (при победа на финала срещу Милан) и Световното клубно първенство от 1995 година. През изминалата седмица отборът стигна до финала на Лига Европа, където се изправи срещу Манчестър Юнайтед.

Школата на Аякс неслучайно е най-добрата в света, именно там Йохан Кройф и Ринус Микелс “измислят футбола наново”. Академията дава успешен старт в кариерата на легенди като Златан Ибрахимович, Луис Суарес, Рафаел Ван дер Ваарт, Кларънс Зеедорф, Патрик Клуйверт, Марко Ван Бастен, Франк Рийкард,  Денис Бергкамп, Едвин Вад дер Сар, Роналд и Франк де Бур. Този август опитът и философията на най-добрите в света ще достигне и до родните таланти, за да им помогне да реализират истинския си футболен потенциал.

Повече информация за AJAX CAMP SOFIA можете да намерите в официалните Facebook страница и събитие: https://goo.gl/aKHwMH

https://www.facebook.com/Ajax-Camp-Sofia-1950176688549866/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама