Влизането на България в Еврозоната обсъждат в София в петък

07:51, 29 май 17 / Политика 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Присъединяването на България към Еврозоната и стабилността на финансовия пазар ще обсъждат в петък в София европейският комисар за еврото, финансовата стабилност, банковите услуги и социалната политика Валдис Домбровскис и българските власти, предаде БГНЕС.

След близо шест месечна пауза, заради липса на редовно правителство, комисарят Домбровскис е първият официален представител на Европейската комисия, който посещава страната след съставянето на новото правителство.

Срещите на заместник-председателя на ЕК по въпросите на еврото и социалния диалог ще са с премиера Бойко Борисов, както и с финансовия министър Владислав Горанов, със социалния министър Бисер Петков. Валдис Домбровскис ще има среща и с управителя на БНБ Димитър Радев.

Визитата на латвийския представител в ЕК ще се проведе в контекста на представения миналата седмица годишен доклад по процедурата “Европейски семестър”. Брюксел отправи четири препоръки към България – да продължи подобряването на събираемостта на данъците, да намали рисковете пред финансовата стабилност, да се прилагат повече политики и социални услуги за групи в неравностойно положение, както и да се изпълняват стриктно правилата за провеждане на обществени поръчки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама