Северна Корея отново изстреля ракета

03:31, 29 май 17 / Свят 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Корейската народно-демократична република (КНДР), както е официалното име на Северна Корея, извърши поредното изпитание на ракета. Типът е неизвестен, но се предполага, че е балистична ракета, предаде БГНЕС.

Според Въоръжените сили на Република Корея (Южна Корея) изстрелването е извършено от района на севернокорейския град Вонсан, предаде агенция Йонхап. Ракетата е насочена в източна посока.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин веднага свика националният съвет за сигурност.

Предполага се, че ракетата е достигнала до международни води в Японско море в изключителната икономическа зона на Япония.

След такива случаи Съветът за сигурност на ООН осъжда остро поредното изстрелване на балистична ракета от страна на Северна Корея и обещава да накара всички страни да затегнат санкциите срещу Пхенян. Последния път с единодушно решение (подкрепено дори от Китай, съюзник на КНДР), съветът инструктрира комисията си по санкциите да удвои усилията по прилагането на мерките срещу КНДР, приети миналата година. Съветът също така се съгласи „да предприеме по-нататъшни мерки, включително и санкции“, които да принудят Северна Корея да прекрати „своето изключително дестабилизиращо поведение“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама