Задържаха 15-ти заподзозрян за взрива в Манчестър

00:06, 29 май 17 / Свят 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Манчестър, Великобритания, арестува още един заподозрян в рамките на разследването на терористичния акт на стадиона, жертви на който станаха 22 души, съобщиха властите, предаде БГНЕС.

При обиски в два района на града в неделя вечерта е задържан 19-годишен мъж по подозрения "в нарушение на закона за тероризма", се казва в съобщението. Обиските и арестът са свързани с терористичния акт на "Манчестър Арена".

По време на разследването бяха арестувани общо 15 души. Двама са освободени без обвинения.

В неделя в интервю за Би Би Си Амбър Ръд, която е британски вътрешен министър, заяви, че някои от членовете на терористичната групировка, която стои зад експлозията в Манчестър, може би са на свобода. Той заяви, че "операцията по издирване продължава. Към момента 11 души са арестувани, но не можем да бъдем напълно сигурни, че случаят е приключен“.

Ръд заяви, че Министерството на вътрешните работи е постигнало напредък по въпроса в насърчаването на IT-компании са споделят криптирана информация с властите.

Експлозията в закрития стадион на "Манчестър арена" избухна на 22 май по време на концерт на американската поп певица Ариана Гранде. В резултат загинаха 22 души, а други 75 бяха ранени.

Смята се, че атентаторът-самоубиец, 22-годишният Салман Абеди, е бил член на екстремистка групировка със седалище в Манчестър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама