С изпит по немски език започна втората кандидатстудентска сесия на СУ

09:32, 28 май 17 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 9.00 часа тази сутрин, в аудитория 255 в Ректората започна кандидат-студентският изпит по немски език. Анита Йорданова от Плевен изтегли вариант № 1.

Кандидат-студентите, заявили явяване на изпита, са 126,  информира БГНЕС.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите с „Добре дошли“ в Алма матер и изрази радостта си да ги поздрави за избора им да се явят на този изпит, да покажат своите знания и своята подготовка, да защитят честта на своите учители и училища. Председателят на комисията проф. Емилия Денчева също поздрави кандидат-студентите и им пожела успешна и спокойна работа.

С успешно издържан изпит по немски език кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Психология; Социология; Културология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Славянска филология; Българска филология; Балканистика; Немска филология с избираем модул „Скандинавски езици“; Испанска филология; Португалска филология; Скандинавистика; Класическа филология; Унгарска филология; Новогръцка филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика; Японистика; Кореистика; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Предучилищна педагогика и чужд език; Начална училищна педагогика и чужд език; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Педагогика на масовата и художествената комуникация.

С успешно издържани кандидатстудентски изпити по история на България и по немски език кандидат-студентите могат да кандидатстват за специалностите Международни отношения или Европеистика, а с успешно издържани изпити по география и по немски език - Туризъм, Регионално развитие и политика или Европеистика.

С успешно издържан изпит по немски език и по български език и литература, по философия и социални науки или по математика (първо или второ равнище), бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалността Европеистика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама