Трюдо: САЩ и Канада ще продължат да работят по въпросите на НАФТА

08:30, 28 май 17 / Свят 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителствата на Канада и САЩ ще продължат да работят по спорните въпроси, свързани с бъдещето на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), съобщи канадският премиер Джъстин Трюдо на пресконференция. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

"Ние ще работим заедно с президента Доналд Тръмп по всички въпроси, свързани с търговията. Трябва да се фокусираме върху това, което може да донесе просперитет на средната класа на нашите страни", каза той в отговор на въпрос за бъдещето на НАФТА.

Трюдо заяви, че "ние заедно трябва да създаваме нови възможности", като "икономическият растеж зависи от растежа на търговията“.

Министър-председателят посочи още, че на срещата на върха е обсъдил ситуацията за НАФТА и други търговски въпроси с Тръмп.

Северноамериканското споразумение за свободна търговия между Канада, САЩ и Мексико бе подписано през 1992 г. и влезе в сила през 1994 г. Тръмп каза, че иска да предоговори сделката, защото заради нея САЩ губи повече от ¼ от своите работни места в индустрията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама