Путин и Ердоган си обещаха партньорство по телефона

15:36, 27 май 17 / Свят 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Ердоган, при което двамата обсъдиха координирани усилия за мирния процес в Сирия и потвърдиха разширяване на стратегическото си партньорство, съобщиха от Кремъл, предаде БГНЕС.

„При обсъждането на кризата в Сирия бе подчертано значението на постигане на съгласие относно практическите аспекти на Меморандума за създаване на райони за деескалация. Това ще укрепи прекратяването на военните действия и ще увеличи ефективността на преговорите в Женева и Астана“, се посочва в изявлението.

Путин също така пожела успех на Ердоган във връзка с избирането му за генерален председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Двамата лидери потвърди взаимното разположение за по-нататъшно задълбочаване на стратегическото партньорство между двете страни. В във връзка с това те се обърнаха към изпълнението на споразумението за взаимно премахване на ограниченията за търговско и икономическо сътрудничество и въпросите за мащабни съвместни проекти в областта на енергетиката – АЕЦ „Аккую“ и газопровода "Турски поток“, става ясно от съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама