Румен Порожанов: Проверката на храните не трябва да се съгласува с ЕК

13:04, 27 май 17 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анализът за качеството на храните не се налага да бъде съгласуван с Европейската комисия. Такива проверки се извършват от страните-членки за защита на интереса на гражданите и потребителите от съответната страна.

Това каза министърът на земеделието и храните Румен Порожанов след извънредното съвещание в Министерски съвет, свикано от премиера Борисов заради ниското качество на някои храни, произвеждани за източноевропейския пазар, предаде БГНЕС.

Идентифицирани са 5 групи изделия, които ще бъдат елемент на анализа за качеството на храните. Това са шоколадови, млечни, месни, безалкохолни напитки и сокове и детски храни.

По-скоро имаме единно виждане за провеждане на подобни мерки с останалите страни от Вишеградската четворка. Предполагам, че обединението на резултатите от нашето изследване ще повторят някои от тенденциите, които са се образували, обясни Порожанов.

Според него това, че вкусовите предпочитания на българите били различни от някои от западноевропейските страни, не може да бъде сериозен аргумент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама