Тръмп обеща да реши проблема със Северна Корея

12:51, 26 май 17 / Свят 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че „проблемът“ с нарастващата военна активност на Северна Корея ще бъде решен. Изказването си той направи по време на срещата си с японския премиер Шиндзо Абе часове преди срещата на Г-7 в Италия, предаде БГНЕС.

„Това е голям проблем, световен проблем“, каза той в сицилианския град Таормина, допълвайки, че въпросът ще бъде повдигнат по време на срещите с другите лидери от „седморката“.

„Ще бъде решен“, каза американският държавен глава, преди да влезе на закритата си среща с Абе, без да дава допълнителни подробности.

През последните месеци Пхенян изстреля серия от ракети, включително и такава, която според КНДР може да носи ядрена глава. От началото на миналата година страната извърши и два ядрени теста.

Властите в САЩ се тревожат, че при евентуално продължение на действията на Северна Корея, другите страни от региона като Япония и Южна Корея ще се опитат да създадат свой собствен ядрен арсенал като предпазна мярка.

По-рано тази година новата администрация на САЩ заяви, че е готова да започне преговори с Пхенян, ако се откаже от ядрените и ракетните си тестове. В същото време обаче предупреди, че военната намеса остава опция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама