Лидерите на НАТО вечеряха в заседателната зала на щабквартирата

20:38, 25 май 17 / Свят 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерите на НАТО вечеряха в една от заседателните зали на новата главна квартира на организацията и върху дълга маса в обла форма, чийто дизайн е предназначен именно за заседания на многостранни форуми, отколкото на маси за вечеря, предаде специалният пратеник на БГНЕС в Брюксел Юри Михалков.

Пресцентърът на НАТО излъчи директно видео преди началото на работната вечеря, която е най-важната всъщност част от днешната среща на лидерите на алианса. Те заеха местата си съобразно надписите на държаните. Всяко място бе оборудвано с микрофон за изказвания, а около него лежаха приготвени папки с документи, плюс няколко вида чаши, прибори и чинийка с кифла. Определено на масата нямаше пространство за сервиране на по няколко предястия, блюда и десерти пред заседаващите. Работната вечеря на лидерите напомня хапване на офисни служители върху бюрата им.

На нея обаче 28-те лидери ще потвърдят увеличаването до 2024 година на военните разходи до 2 процента от брутния вътрешен продукт на страните-членки, ще очертаят и нови колективни мерки в борбата срещу тероризма. Очаква се работната вечеря да продължи три часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама