Законодателно искаме да бъдат премахнати маловажните случаи при престъпленията за кражба

16:09, 25 май 17 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Законодателно искаме да бъдат премахнати маловажните случаи при престъпленията за кражба и затова внесохме промени в НК. Това заяви на брифинг в НС депутатът от ПГ на БСП за България Филип Попов, предаде БГНЕС.

Според него това ще доведе до намаляване на подобен род престъпления и ще бъдат адекватни на обществените отношения. Действащата в настоящия момент наказателна уредба създава усещане за безнаказаност при извършителите на тези престъпления и липса на справедливост, както и съразмерност на наказателната политика на законодателя, посочи Попов. Друг голям проблем на сегашната уредба в НК е, че тя формира и затвърждава чувството за безнаказаност сред самите извършители.

Престъпниците продължават да извършват престъпления и за голяма част от тях това се превръща в поминък, което има отрицателен ефект и върху младото поколение. Сегашната уредба по отношение на престъплението кражба гласи, че в маловажни случаи лишаването от свобода е до една година, може и чрез пробация или глоба до 200 лв. Но тези маловажни случаи са важни за пострадалите, обърна внимание Попов.

БСП споделя позицията на външния министър и на премиера на държавата по повод изказването на руския президент Владимир Путин за кирилицата, заяви заместник-председателят на НС и депутат от БСП за България Валери Жаблянов в отговор на въпрос на медия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама