Бившият държавен секретар Джон Кери поощри изучаването на руски език в САЩ

02:53, 25 май 17 / Свят 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият държавен секретар Джон Сери посъветва американските ученици от Училището по управление “Джон Ф. Кенеди” към „Харвард” да започнат да изучават руски език, ако искат да се докопат до високите етажи на властта, пише „Бостън Глоуб”. Изявлението му бе част от посещението му в елитното училище.

"Често ме питат каква е тайната за упражняване на влияние върху правителството. Е, тя се промени много в последно време. Предвид настоящата ситуация в Белия дом, бих казал, че е необходимо единствено да си купите „Розета Стоун” (онлайн програма за учене на език – бел.авт) и да научите руски език”, каза Кери пред възпитаниците.

И въпреки че Кери заяви в началото на обръщението си, че не иска речта му да е твърде „политическа”, той не се сдържа и разкритикува президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Не е нормално президентът, който трябва да защитава първата поправка да унижава и заплашва ежедневно журналисти. Не, не е нормално директорът на ФБР да бъде безпрецедентно уволнен за това, че разследва влиянието на Русия в предизборната кампания на човека, който (в крайна сметка) го отстрани", категоричен бе още Кери.

Пред завършващите възпитаници на учебното заведение бившият държавен секретар обсъди не само политическата култура в страната, но и климатичните промени, глобалния тероризъм и технологичните промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама