Борисов: Образованието е приоритет и категоричен ангажимент на правителството

18:15, 24 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Образованието е приоритет и категоричен ангажимент на правителството, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с първия председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Премиерът изтъкна, че се радва, че двамата имат възможност да се срещнат в Министерския съвет на един от най-българските празници, какъвто безспорно е Денят на българската просвета и култура и на славянката писменост 24 май. Предаде БГНЕС.

Борисов прие сърдечните поздравления на Херман ван Ромпой за третия му премиерски мандат, след което запозна своя гост с основните приоритети, върху които кабинетът ще работи през следващите четири години. Той обърна специално внимание на финансовата дисциплина на страната ни и на стремежа да се развива икономиката.

По време на срещата беше обсъдена ситуацията на Балканите. Тема на разговор беше и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Херман ван Ромпой отбеляза, че България е постигнала много добри резултати. Той подчерта, че с удоволствие ще помага на страната ни за председателството. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама