Нетаняху: САЩ поеха ангажимент за военното превъзходство на Израел

18:06, 24 май 17 / Свят 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Щатите са се ангажирали да се придържат към принципа на военното превъзходство на Израел в Близкия изток, заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху, говорейки в Йерусалим по време на паметна церемония по случай 50-годишнината от Шестдневната война. Предаде БГНЕС.

"САЩ поеха ангажимент да запазят военното превъзходство на Израел в Близкия Изток. Ние оценяваме тази важна грижа и подкрепа“, каза Нетаняху в деня след приключването на двудневната на американския президент в Израел.

"Историята показва, че сигурността на Израел зависи от нашата готовност и способност да се защитаваме от всякакви заплахи сами", посочи премирът, допълвайки, че "преди три дни, САЩ предоставиха на Израел, в допълнение към пакета от военна помощ, 75 млн. долара за програмата за противоракетна отбрана".

По време на посещението си, Тръмп многократно потвърди желанието за неразривен съюза на двете страни. Според него, с "трайно приятелство", двете страни ще станат по-силни.

Сред основните общи предизвикателства, набелязани от американския президент, са „просперитетът, победа над бича на тероризма и заплахата от иранския режим“.

Доналд Тръмп пристигна в Израел в понеделник от Саудитска Арабия. Рияд беше първата спирка от първото му пътуване зад граница като лидер на САЩ. Там бе сключена и най-голямата по рода си оръжейна сделка за близо 110 млрд. долара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама