Задържаха брата на предполагаемия нападател от Манчестър

17:41, 24 май 17 / Свят 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция е арестувала 23-годишният Исмаил Абеди, брат на предпоалагемия извършител на атаката в Манчестър от понеделник. Това съобщиха в. „Дейли мейл“, публикувайки и снимки от ареста на заподозрения. Предаде БГНЕС.

Според изданието, Абеди е задържан в непосредствена близост до супермаркета „Морисънс“ в южните предградия на Манчестър. В материала се посочва, че арестуваният е посрещнал органите на реда с усмивка.

Салман и Исмаил посещавали една и съща църква в преградието Дидсбъри. Както съобщи „Дейли телеграф“ във вторник, Салман Абеди е роден в Манчестър през 1994 г. и е трето дете в семейство на либийски бежанци, които са пристигнали във Великобритания, за да избягат от режима Муамар Кадафи.

По думите на британския министър на вътрешните работи Амбър Ръд, нападателят наскоро се е завърнал от Либия и е свързан с джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Експлозията в стадион на "Манчестър Арена" избухна около 22:35 местно време в понеделник по време на концерта на американската поп певица Ариана Гранде. Жертвите на атаката са 22, а други 64 души са ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама