ОПЕК обмисля да намали производството на петрол за още 9 месеца

17:40, 24 май 17 / Свят 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комитетът за наблюдение на ОПЕК и страните-партньорки обмислят да разширят споразумението за понижено производство на петрол с 9 месеца. Той заяви пред репортери министърът на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Саудитска Арабия Халед Ал Фалех. Предаде БГНЕС.

В допълнение организацията ще препоръча и квота за производство. Държавите около споразумението ще заседават утре във Виена, за да разгледат резултатите от договорката и удължаването на срока й до март 2018 г.

Припомняме, че в началото на декември 11-те държави-членки от ОПЕК и няколко извън организацията, начело с Русия, се съгласиха да намалят производството на петрол през първата половина на 2017 г. с 1,8 милиона барела на ден. Целта на съюза е да намали световните запаси от петрол до средното равнище през последните пет години.

Преди това „Блумбърг“, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че някои държави-членки на ОПЕК обсъждат не само удължаване на действащото споразумение, но и още по-радикално намаляване на производствените обеми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама