Челси отмени шампионския парад след трагедията в Манчестър

15:48, 24 май 17 / Свят 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Челси отмени шампионския си парад по улиците на Лондон в неделя, заради трагичните събития в Манчестър от понеделник вечер, когато 22-ма души загинаха, а над 60 бяха ранени при бомбен атентат. Предаде БГНЕС.

"Сините" спечелиха шеста титла на Англия през този сезон, а в събота ще се изправят срещу Арсенал във финала на ФА Къп, в опит да постигнат дубъл. Ръководството на тима бе планирало шампионски парад с бус в неделя, на който да бъде показан на феновете трофея от Висшата лига. "Всички свързани с Челси изказваме нашите съболезнования на всички засегнати от терористичната а атака в Манчестър. Нашите мисли са с жертвите и техните близки. С оглед на тези трагични събития, считаме, че не е подходящо да провеждаме шампионския парад в Лондон тази неделя", се казва в съобщение от клуба.

От клуба са взели предвид и повишеното ниво на тревога след събитията в понеделник, които биха направили опазването на сигурността на парада много сложна. "Вярваме, че това решение е най-доброто за всички. Сигурни сме, че нашите фенове ще разберат", допълват от Челси, чийто играчи ще носят черни ленти по време на финала в неделя.

Междувременно полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре и неговият агент Димитри Селюк обявиха, че ще дарят 100 хиляди паунда на семействата на загиналите и ранените в терористичната атака. "Яя обича Манчестър и чувства силна връзка с клуба и неговите жители", коментира Селюк. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама