Георге Иванов обсъди с Путин в Москва ситуацията в Македония

15:44, 24 май 17 / Свят 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на разговора си със своя македонски колега Георге Иванов руският президент Владимир Путин изрази надежда за демократично и конституционно развитие на вътрешнополитическата ситуация в Република Македония. Предаде БГНЕС.

„Следим внимателно случващото се във вашата страна и ви желаем безусловен успех в това, вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие с Конституцията и по демократичен път“, заяви Путин.

Руският президент се надява, че опитът на Георге Иванов, неговото влияние и авторитет ще съдействат за развитието на политическата ситуация в страната в рамките на конституционната процедура.

Путин отбеляза, че неговият гост е пристигнал в Русия по случай връчването му на наградата на фондацията „За единство на православната култура“. „Искам да ви поздравя с тази награда. Ние с вас си даваме сметка, че благодарение на това, което беше казано днес, нас ни свързват особени отношения“, заяви стопанинът на Кремъл.

Путин също така отбеляза, че двустранните отношения се развиват и има положителен напредък.

Руският патриарх Кирил по-рано връчи на Иванов наградата, носеща името на бившия патриарх Алексей Втори. Македонският президент бе удостоен с високото отличие заради неговите усилия по задълбочаването на единството на православните народи, утвърждаването на християнските ценности в обществото и за други заслуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама