Френски и британски експерти проверяват летището в Кайро

15:25, 24 май 17 / Свят 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международното летище на Кайро се превърна в обект на проверки от страна на френски и британски експерти, съобщи местният вестник „Дейли нюз Иджъпт“. Специалистите пристигнаха в столицата още във вторник, проверявайки мерките за сигурност при полетите между Египет и Франция и Великобритания. Паралелно с това на аеропорта работят и канадски представители. Предаде БГНЕС.

Според изданието, експертите наблюдават работата на персонала на всички етапи на проверка - от регистрирането на пътниците и до чекирането на багажа и качването на борда.В допълнение, британските експерти възнамеряват да се запознаят с храната и други детайли около пътниците на борда на самолетите.

По-рано тази година подобна инспекция бе извършена и от руски специалисти. За Москва сигурността на египетските летища е главно условие за възобновяване на въздушните връзки между двете страни, които бяха прекъснати след самолетната катастрофата в Синай на 31 октомври 2015 г., взела 224 жертви.

По искане на египетските власти в Москва продължиха значителни актуализации на системите за сигурност не само на летището в Кайро, но и в Шарм Ел-Шейх и Хургада.

Великобритания също не е възобновила полетите до Шарм ел-Шейх.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама