Екатерина Захариева ще участва в Срещата на върха на НАТО в Брюксел

11:02, 24 май 17 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в насрочената за 25 май Специална среща на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО.

Българската делегация е ръководена от президента Румен Радев. Това е първата Среща на върха на НАТО с участието на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Очаква се да бъдат обсъдени ключови теми като справедливото разпределение на тежестите и увеличаване на разходите за отбрана на 2 % от БВП, както и засилване на приноса на Алианса в борбата с тероризма. В рамките на форума се предвижда съюзниците да приветстват предстоящото приемане на Черна гора като 29-ия член на Алианса, както и да потвърдят провеждането на редовна Среща на върха на НАТО през 2018 г.

Програмата включва още официална церемония по предаване на новата Главна квартира от страната-домакин Кралство Белгия на НАТО, както и посвещаване на два мемориала в новата сграда, посветени на падането на Берлинската стена и задействането на чл. 5 от Вашингтонския договор след атентатите в САЩ от 11 септември 2001г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама