Разузнаването на САЩ: Русия се опитва да разкъса обкръжението на НАТО

21:34, 23 май 17 / Свят 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия се опитва да разкъса обкръжението на НАТО и създава защитни бариери, заяви директорът на Разузнавателното управление на Пентагона генерал Винсънт Стюарт.

Това ръководителят на разузнаването на американската армия заяви това по време на слушания в Сената на САЩ по глобалните военни заплахи за Америка и нейните интереси.

Един от сенаторите заяви, че освен в Мурманск и Калининград през последните години Русия стъпи и засили присъствието си в Крим и Сирия. Той попита кого руснаците се опитват да обкръжат с присъствието си „в тези студени и топли води“.

Чрез това обкръжение, както го описвате... те се опитват да разкъсан това обкръжение, което по думите им се създава от страните на НАТО в тяхната близка чужбина. Тези действия целят да се увеличат щетите и вредите за САЩ и НАТО от каквито и да е действия срещу Русия. Тяхната цел е самозащита, създаване на буферна зона за себе си", отговори генерал Стюарт.

Той изрази мнението, Русия ще продължи така да действа и занапред: „Те биха искали да изнесат тази защитна бариера до Средиземноморието. Безпокои ме, че те могат да се опитат да засилят тази бариера в Либия. Но всичко това се прави, за да се излезе от обкръжението, създадено от НАТО" констатира военноначалникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама