Цирк дьо Солей на живо… в центъра на София

21:33, 23 май 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вдъхновението за шоуто, което правя, идва от различните култури, с които съм се срещал до момента. Това предаде БГНЕС Майки Хаши от Цирк дьо Солей (Cirque Du Soleil), който заедно с музиканти от трупата зарадваха минувачите през софийското Ларго с изпълнение на живо.

Артистите от световноизвестния „Цирк на Слънцето” пристигнаха в София, за да изнесат общо 5 спектакъла на шоуто "Варейкай" (Varekai). Тази сутрин част от звездите на шоуто се срещнаха с известния ни европейски и световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев.

Майки Хаши свири на контрабас и признава, че музиката, която правят с колегите му, е най-подходящата за шоуто, което той обожава заради чудесните акробати.

Пътуването е една от най-добрите части от шоуто. Всяко едно място, което посещаваме ни носи допълнително вдъхновение. Благодарение на шоуто съм посетил толкова много прекрасни места. Щастлив и развълнуван съм да бъда тук. Идвам в България за първи път, сподели още Хаши.

Хаши е чувал отчасти и българска народна музика. Традиционната ни музика обаче е в състояние да окаже влияние върху музиката, която той самият пише. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама