Тръмп настояват от службите да опровергаят за връзките с Русия

18:31, 23 май 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп се е обръщал към ръководителите на водещите спецслужби на страната молбата публично да опровергаят съобщенията, че обкръжението му имало връзки с Русия, пише вестник „Вашингтон пост“. Предаде БГНЕС.

По данни на изданието Тръмп искал от директора на националното разузнаване Дан Коутс и ръководителя на Агенцията за национална сигурност (АНС) Майкъл Роджърс да направят изявление, че в което да се говори за липсата на доказателства за сговор в обкръжението на Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 година.

„Коутс и Роджърс отказали да изпълнят това искане, което и дамата възприели за неприемливо, както казват двама действащи и двамата бивши чиновници“, пише вестникът. Вестникът добавя, че е запазена служебната преписка за разговора на ръководителя на АНС с президента.

Изданието уточнява още, че президентът искал подкрепата им ден, след като на 20 март бившият директор на ФБР Джеймс Коми съобщи на конгресмените, че бюрото разследва връзките на обкръжението на Тръмп с руското правителство и „влиянието от страна на Русия“ върху избирателната кампания. Вестникът разкрива още, че Тръмп се опитал да изясни у ръководителите на разузнаването могат ли да окажат влиянието върху Коми, за да „закрие той разследването“.

Публикацията на „Вашингтон пост“ е поредната статия, в която действащият президент на Америка пряко или косено е обвинен в опити да се попречи на разследването за „руската намеса“ в президентските избори в САЩ миналата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама