Патриарх Неофит уважи кмета Йорданка Фандъкова при удостояването й с доктор хонорис кауза на Военната академия

13:19, 23 май 17 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит посети днес Военната академия „Г. С. Раковски” в София по покана на ръководството на академията и взе участие в тържествения акт по отличаването на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, с почетното научно звание „Доктор хонорис кауза”, информира БГНЕС.

Отличието се връчва по единодушно взето решение на академичната общност за личните усилия на г-жа Фандъкова за изграждането на София като модерен град, за опазване на културното наследство на столицата и активно сътрудничество с Военната академия по общи инициативи в различни направления.

Бяха отчетени заслугите на кмета на София за реконструирането и отварянето за посещение от гражданите на уникалния парк на академията, организирането в него на редица културни събития, както и усилията на столичния градоначалник за издигането на паметник на Васил Левски, паметник на полковник Дрангов и параклис-мавзолей в памет на загиналите през Първата световна война български войни в двора на Военната академия.

В своето слово г-жа Фандъкова приветства патриарх Неофит и му благодари, че лично е благословил и подкрепя тези съвместно осъществявани от Столична община и Военната академия патриотични и родолюбиви инициативи. Тя сподели задоволството си от винаги доброто и активно сътрудничество с ръководството на висшата военно учебно заведение и изрази признателност към академичната му общност за експертната помощ към Столична община в областта на сигурността на гр. София и защитата на гражданите от бедствия и аварии.

Българският патриарх Неофит бе придружаван от Негово Преосвещенство Мелнишки еп. Герасим, главен секретар на Светия Синод и протосингела на Софийска митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов. На събитието присъства зам.-министъра на отбраната полковник Любомир Пеев, кметът на община столична "Оборище", офицери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама