Захариева и Кодзиас обсъдиха положението в Западните Балкани

12:32, 23 май 17 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на втората конференция "Сигурност и стабилност" на о. Родос вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе среща с министъра на външните работи на Гърция Никос Кодзиас, информира БГНЕС.

В този първи контакт между двамата министър Захариева увери министър Кодзиас в желанието си за продължаване на отличното сътрудничество между България и Гърция. Двамата министри потвърдиха стратегическия характер на отношенията между България и Гърция и заявиха воля за по-нататъшното им задълбочаване във всички области.

Захариева и Кодзиас се договориха за реализирането на конкретни инициативи в рамките на политическия диалог, включително на най-високо равнище, както и за продължаване на обмена между работните групи на министерствата на външните работи по въпроси като бъдещето на Европа, изтеглянето на Обединеното кралство от ЕС, миграцията, ситуацията в Западните Балкани, въпроси на сигурността в региона. Двамата министри потвърдиха подкрепата си за регионалните инициативи за сътрудничество в Югоизточна Европа и готовност да работят заедно за стабилност и сигурност в региона, включително в рамките на ЕС, Съвета на Европа, НАТО, ОССЕ и други международни и регионални инициативи и организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама