На Европа й трябва нова стратегия срещу тероризма заради миграцията

12:27, 23 май 17 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейските държави трябва да разработят нова стратегия за борба с международния тероризъм, която да отчита провежданата мигрантска политика, информира ТАСС, цитира БГНЕС.

Това заяви руският депутат Адалби Шхагошев, който е първи зам-ръководител на парламентарната фракция на управляващата партия „Единна Русия“.

По повод вчерашния атентат в Манчестър, той каза, че „за огромно съжаление подобни терористични актове ще има по цял свят, особено в европейските държави, защото миграцията продължава. Реакцията на Европа към мигрантските потоци е абсолютно неадекватна, защото няма паралелна съвременна борба с международния тероризъм. При такава мигрантска политика, когато хиляди и милиони хора се придвижват от Близкия изток към Европа, задължително е необходима нова стратегия и тактика в борбата срещу тероризма, за да се проследяват екстремистите в този поток. Това е най-трудната задача“, подчерта депутатът.

Според него европейските спецслужби трябва да увеличат броят на хората, особено на оперативните служители, чиято цел е борбата с тероризма. „Дори онези многобройни полицаи, които може да се видят след всеки терористичен акт, са недостатъчни“, смята Шхагошев.

Той отбеляза, че международната общност трябва да си сътрудничи с Русия в борбата срещу тероризма, независимо от санкциите, и руската стана неведнъж е призовавала към това. „Правете какво искате, но обединяването в сферата на безопасността трябва да бъде мощно, въпреки всичко. Политиката по никакъв начин не трябва да пречи на работата на спецслужбите“, убеден е парламентаристът.

При атентата в Манчестър загинаха 22 души, включително деца, а ранените наброяват 59 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама