Берое с още по-сериозна подкрепа от феновете във втория мач с Лукойл

11:49, 23 май 17 / Спорт 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На още по-сериозна подкрепа ще се радват баскетболистите на Берое във втория мач от финалната серия за титлата срещу Лукойл Академик. Срещата е утре от 18.30 часа отново в Спортния комплекс в Правец. Шампионите водят с 1-0 в серията, след като спечелиха първият двубой снощи с 96:81, информира БГНЕС.

Поражението обаче не обезкуражи феновете на “зелено-белите”, които са категорични, че ще използват празничния 24 май, за да бъдат на трибуните. Снощи там имаше близо 50 души, пропътували разстоянието между Стара Загора и Правец.

“Играхме слабо и направихме много грешки в нападение през второто полувреме. Лукойл пък се възползва от това и вкара лесни точки. Една от задачите пред отбора ми е да издържи психологически и да не се вълнуваме от нищо друго, освен от нашата игра. Оттам дойдоха проблемите ни. През първото полувреме имахме само 4 грешки, а след почивката направихме 14. В определени ситуации не издържахме психологически в няколко тежки сблъсъка. Аз отдавна съм казал, че Лукойл Академик е най-добрият отбор в България и на нас ще ни бъде по-трудно в плейофна серия, отколкото в един мач”, заяви след срещата наставникът на старозагорци Любо Минчев.

“Смятам, че повратният момент дойде през второто полувреме от многото грешки, които направи отборът на Берое, като част от тях бяха предизвикани и от нашата добра защита. Това, че точките са толкова много не означава, че не сме играли добре в отбрана. Принудихме съперника да направи 14 грешки през второто полувреме, като отбелязахме лесни точки след това”, пък бе коментарът на треньора на Лукойл Тони Дечев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама