Уволнен министър оглавява спецслужба на Сърбия

16:24, 22 май 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбска разузнавателна служба може да бъде оглавена от бившия министър на отбраната Братислав Гашич, който трябваше да подаде оставка миналата година заради неприлично изказване към журналистка, твърди вестник „Блиц“.

„Братислав Гашич е много достоен, предаден на страната си човек“, отговори премиерът Александар Вучич на въпрос на вестника дали Гашич наистина ще оглави Агенцията за информационна сигурност, съобщава ТАСС.

„Аз съм благодарен на Александар Джорджевич (сегашният ръководител на агенцията – ред.) за защитата на стабилността на Сърбия, за примерната му и отговорна работа“, добави Вучич. Така премиерът фактически потвърди избора на Гашич на новата длъжност“, пише „Блиц“.

Гашич ръководеше Министерството на отбраната от 2014 до 2016-та, осъществявайки превъоръжаването и модернизацията на армията. През декември 2015 година на среща с него журналистка от изданието Б92 клекна на колене, за да не пречи на телевизионните оператори зад нея да снимат. Гашич обаче каза: „Колко обичам журналистките, които толкова лесно застават на колене“.

Изказването му предизвика вълна от негодувание сред журналистите, започнаха техни протести, а също на представители на обществеността. Още на следващия ден Вучич заяви, че Гашич „не може да остане министър“ след непристойния коментар към журналистката. На 5 февруари Скупщината на страната освободи Братислав Гашич от длъжността министър на отбраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама