Високопоставен съветник на Тръмп e заподозрян в разследването за руските връзки

01:29, 20 май 17 / Свят 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високопоставен съветник на Белия дом е заподозрян в разследването за възможни връзки между предизборната кампания на Доналд Тръмп и Русия, съобщава "Вашингтон пост", цитирайки запознати с въпроса. Пред изданието източниците отказват да идентифицират служителя, но го описват като близък до президента.

Докладът беше публикуван в деня, в който Тръмп направи посещение в Саудитска Арабия като част от първото си пътуване в чужбина като президент, с което Белия дом се надява да отклони вниманието от политическата буря, предизвикана от уволнението на бившия директор на ФБР Джеймс Коми.

Неговото уволнение и информацията, че Тръмп е поискал от Коми да преустанови разследването срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин, накара критиците да обвинят Тръмп, че се е опитал неправомерно да възпрепятства правосъдието.

"Както президентът заяви преди това, едно задълбочено разследване ще потвърди, че няма тайни споразумения между кампанията и чуждестранни лица", заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър в изявление в отговор на репортажа на "Вашингтон пост".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама