Шест професионални училища получават статут на национално значение

07:59, 19 май 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на образованието Красимир Вълчев предлага правителството да предостави на шест неспециализирани професионални училища статут на училища с национално значение, предаде БГНЕС. Срокът, в който професионалните гимназии ще се ползват със специалния статут е четири години.

Изборът на конкретните шест учебни заведения е станал след проверка и анализ на базата данни на всички държавни и общински неспециализирани училища, както и след предоставяне на информация за броя на учениците, обучаващи се в училищата, с постоянна адресна регистрация от други административни области.

Две от училищата, които ще получат статут за национално значение са в Ловешка област – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване в Тетевен. Статут за национално значение получават още – Професионалната гимназия по горско стопанство във Велинград, Професионалната техническа гимназия в Разград, Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама