Стрелбата в София заради неуредени финансови сметки

15:34, 18 май 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма данни, които да говорят за предварителна подготовка за извършеното престъпление. Мотивите са неуредени финансови сметки. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, предаде БГНЕС.

Днес столични криминалисти задържаха 57-годишен мъж за извършено от него тежко престъпление. Двама души са убити, един е тежко пострадал. Към ранния следобед той беше с опасност за живота.

Става въпрос за деяние с финансов привкус, т.е. неуредени финансови отношения, каза градския прокурор на София Емилия Русинова.

Убитите са служители на фирма, която извършва инвеститорски контрол на обект, чийто подизпълнител е фирмата на задържания. Предполагаемият стрелец е Драгомир Драгомиров на 57 години, който не е криминално проявен. Той е бил задържан в кола в непосредствена близост до мястото на убийството. В него е намерен и законно притежаван пистолет, с който се предполага че е извършено двойното убийство.

Всъщност убиецът и пострадалите са имали среща и вчера, а днес най-вероятно нещата са излезли извън контрол. Една от версиите, която се проверява в момента е, че инвеститорите са дължали пари на подизпълнителя.

Директор на СДВР старши комисар Ивайло Иванов посочи, че те са имали бизнес взаимоотношения и не е имало някакви сериозни проблеми, но това подлежи на допълнителна проверка.

Няма преки очевидци на стрелбата, но има свидетели, които са били наблизо. Те се разпитват.

Убитата жена е майка на мъжа, който е ранен. Единият от убитите е с българско и руско гражданство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама