Велик Занчев: През юни внасяме за одобрение Интегрираната транспортна стратегия до 2030 г.

12:25, 18 май 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интегрираната транспортна стратегия за периода до 2030 г., която е част от предварителните условия на Европейската комисия, е в заключителен етап на подготовка. Това заяви заместник – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на кръгла маса „Съвременни планови практики в България – проблеми и предизвикателства“, съобщиха от Министерството на транспорта. Предаде БГНЕС

Събитието се провежда днес в гр. София и се организира от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, гр. Свищов и Националната асоциация по прогнозиране и планиране.

Заместник – министърът посочи, че общо от 11 дейности, включени в обхвата на стратегията, до момента са изпълнени 10. „Последната оставаща дейност е свързана с екологичната оценка на документа и в момента очакваме становище от Министерството на околната среда и водите“, допълни той. Ако го получим до края на м. май предвиждаме до края на м. юни стратегията да бъде одобрена на национално ниво и да я представим в Европейската комисия.

По думите на Велик Занчев и до момента Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията следва дългосрочна стратегия за развитие на транспорта, която се основава на редица анализи за състоянието на сектора. Заместник – министърът посочи, че изпълнението на стратегическите цели и приоритетите в транспортния сектор са в съответствие с европейските политики и документи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама