• Снимка: glasovete.com

Заглавието е намигане към предишен негов филм „9/11 по Фаренхайт” (Fahrenheit 9/11) и с датата от последните президентски избори в САЩ, предаде БГНЕС.

„Да, направих филма, за да се измъкнем от този бордей”, написа в „Туитър” режисьорът с шапката в съобщение по повод на статия в сайта на списание „Варайъти” (Variety)

Независимо от разкритията, той остава прав в ботушите си. Фактите, реалността, мозъка, нищо не го засяга. Дори когато се самонаранява, той се изправя на следващия ден и продължава да пише в „Туитър”. Всичко това свършва в този филм ", казва Майкъл Мур във „Варайъти”.

Според сайта, продуцентите Боб и Харви Уейнстей са придобили филмовите права за целия свят чрез една от своите компании Fellowship Adventure Group. Сащата, която подуцира "9/11 по Фаренхайт”.

Резултатите от президентските избори бяха обявени официално на 9 ноември. Американците традиционно поставят в датата първо месеца, след това деня (11/9).

"9/11 по Фаренхайт" бе повратна точка в кариерата на Майкъл Мур. Той му донесе „Златна палма” в Кан през 2004 година.

Политически ангажиран и решително определящ се в лявата част на политическото пространство, Майкъл Мур се опитваше да мобилизира общественото мнение срещу Доналд Тръмп по време на президентската кампания. Мур бе един от малкото, който предупреждаваше, че Тръмп може да бъде избран.

През октомври той направи по спешност документалния филм "Майкъл Мур в Тръмпландия" силен довод в полза на кандидата на демократите Хилари Клинтън.

В края на юли шейсетгодишният Мур ще дебютира с моноспектакъла, който разказва за изкачването на Доналд Тръмп. Спектакълът ще се покаже на Бродуей в Ню Йорк. 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно