Еминем съди управляващите в Нова Зеландия за нарушени авторски права

07:37, 01 май 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Рапърът Еминем започна съдебен процес срещу управляващата партия в Нова Зеландия. Той я обвинява, че е използвала без разрешение хита му Lose Yourself в своя политическа кампания, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Според адвокатите му той не е  давал разрешение на Новозеландската национална партия (НзНП) да използва песента му от филма „Осмата миля” (8 Mile, 2002 г.)

Адвокатът Гари Уилямс обясни, че НзНП е нарушила авторските права на Eight Mile Style – издателската компания на Еминем, като е използвала без разрешение Lose Yourself в телевизионна кампания от 2014 година.

Хитът на детройтския рапър бе поставен от списание „Ролинг стоун” (Rolling Stone) сред 500-те най-велики песни на всички времена. Той получи две награди „Грами” и една от Филмовата академия на САЩ

Дясноцентристката партия се защитава като обяснява, че използваното парче, въпреки че звучи като Еминем, е от звукова банка за производни мелодии на "Бийтбокс" (Beatbox).

Парламентарните избори през 2014 година бяха спечелени от НзНП, която управлява от 2008 година. Победата осигури на премиера Джон Кий нов мандат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама